Почистване на лаптопи бургас

Почистване на лаптоп от прах

Ако лаптопа Ви прегрява, или се нуждае от хардуерно почистване от прах и е от марките Dell, Acer, Toshiba, Lenovo, IBM, HP, Compaq, Sony и Samsung, ни потърсете, ние ще го почистим, ще сменим термопастите по професионален и отговорен начин, и Вашият лаптоп ще работи осезаемо по-леко и на по-ниски температури.

Почистване на лаптоп от прах за марките Dell, Acer, Toshiba, HP, Compaq, Sony и Samsung

Ако лаптопа ви не е сред изброените марки, ни потърсете.
Цените за почистване от прах варират от 25 лв. до 35 лв. в зависимост от марката и модела на лаптопа.

Лаптопа ( преносимия компютър ) има нужда от перманентна поддръжка и
почистване от прах.

Въпреки, че от външна страна не личи, прахта се събира в лаптопите на всеки 15-20 месеца ( около година и половина ) от вътрешната страна на охладителя.

На снимката в ляво ( кликнете върху нея за да я видите ), се вижда какъв „килим“ се събира на невидими за потребителя места.

Поради компактните си размери, вентилацията в самия преносим компютър е малка ( в сравнение с настолните машини ) и прахта , която се задържа в него с особена сила влияе за повишаване на работната му температура.

По този начин, вентилацията в преносимия компютър е сведена до минимум, топлината отделяна от компонентите в лаптопа ( видео карта, твърд диск, процесор, РАМ памет, чипсет и т.н ) циркулира вътре вместо да бъде изведена, и това съкращава живота и намалява бързината както на самия лаптоп, така и на частите в него ( особено на хард диска ).
Това в много от случаите води до по сериозни повреди и респективно по-скъпа поправка на лаптопите.

От друга страна разглобяването на лаптопа е много фина и прецизна процедура – от изключително значение е да се внимава и оперира много внимателно – чиповете и болтчетата в преносимия компютър са много и са с компактни размери, една неправилна намеса може да доведе до сериозни последствия и ремонт на дънната платка на лаптопа.

Именно поради това е от голямо значение лаптопа да се отваря за почистване само от квалифицирани лица.
Един объркан болт ( а те са много и са с различни размери ), може да пробие чип, или да не захване добре, което да доведе до дефект в последствие.

Почистването на лаптопа включва не само отстраняването на прахта събрана по решетките на охладителите от вътрешната страна, но и смяна на термоконтактните пасти на чиповете: видеокарта, процесор, чипсет и т.н.
При лаптопите трябва да се използва висококачествена и в никакъв случай евтина термопаста, за да има по-голям и продължителен ефект извършената компютърна услуга.

Охладителните подложки – охлаждащите поставки за лаптопи са решение, което е временно.
Те са една добра практика, полезни са от гледна точка на охлаждането, но не са постоянно решение.
Да, ако лаптопа Ви изключва от прегряване, охлаждащата подложка за лаптоп ще спре изключването, но най-много за 2-3 седмици.

Прахта, която се събира на невидими места е упорите и има неприятното свойство да се трупа по вътрешната страна на охладителя. Това не може да бъде променено от нитоп една охлаждаща поставка – тя ще спомогне за сваляне на температурата и за по-бързата работа, но не за постоянно.

Спрейовете за почистване определено не са добра идея – практиката ни в сервизите показва, че в по-голяма част от случаите те „наблъскват“ прахта от вътрешната страна на охладителя в самата перка на охлаждането, като по този начин я повреждат или блокират ( в по-добрия случай ) и се налага ремонт на охладителя на лаптопа.

В секцията за ремонт и поправка на лаптопи можете да се запознаете с основните ни принципи при извършване на тази услуга.

Ето защо, е необходима перманентна намеса и почистване от прах на определен период ( както по-горе писахме – около година – година и половина ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *