Инсталиране на windows 7 Бургас

Инсталиране на Windows 7 Бургас

На всеки човек занимаващ се с компютърни системи, един ден му се налага на извърши (пре)инсталация на Windows. Било то заради вируси, натрупани много грешки в регистрите или някаква друга повреда в software на машината. В тази статия ще разгледам конкретно особеностите, около смяната на Windows 7.

Като за начало е нужно да се уверите, че вашият настолен компютър разполага с нужните изисквания за да може Windows 7 да функционира успешно. Първо, погледнете своят процесор- той трябва да е с мошност не по-малка от 1 GHz, независимо дали става дума за 32 bit или 64 bit устройство. При RAM паметта, обаче има известна разлика. За 32 bit машина се изисква 1 GB RAM, а за 64 bit са нужни 2 GB.
Видео картата трябва да поддържа DirectX 9 и WDDM 1.0. Нужното свободно пространство за 32 битов компютър е 16 GB, а за 64 битов – 20 GB.

Първото нещо, което трябва да направите е да инсталирате самият Windows. После идва ред на сервизните пакети, като желателно е те да са чат от инсталационните дискове. След като направите нужните ъпдейти, добавяте драйверите за  дънната платка и всички останали компоненти. На последно място слагате DirectX и всичко друго по ваше желание. Много е важно да се използват оригиналните дискове при инсталацията. По принцип по-скъпите и маркови компютри се продават в комплект с тях, но дори и да нямате е силно препоръчително да се снабдите с такива. При инсталация със други видове дискове е много вероятно да се сдобиете с нови проблеми, още преди самата инсталация. Друга важна част от подготовката е да изключите интернет връзката, защото при инсталацията Windows-а остава без защита и е отворен към всякакви нежелани  Не забравяйте след това, да сложите подходяща защита стена или антивирусна програма.

За да започне инсталацията на Windows-a поставяте инсталационният диск в CD- устройство и рестартирайте компютърът. Ако има правилно настроена конфигурация на търсене, няма да има проблеми и ще ви излезе екран означаващ, че Windows зарежда файловете. След като диска е зареден, ви се налага да изберете  какъв ще е езикът по време на инсталацията, часът и времето и вида на клавиатурата. Час и време можете да ги настроите на Bulgarian, защото тук се има предвид за местно време, но е силно препоръчително да избере United States или UK за клавиатурна подредба. Ако отново се спрете на Bulgarian или някакъв друг език, ще срещнете трудности при въвеждане на паролата и ще се наложи да повторите инсталацията. След като всичко е готово, можете ръчно да добавите какъвто език искате.

Следващата стъпка е моментът в който ще трябва да изберете изданието, което имате и да въведете сериен номер. При грешка, ще трябва отново да започнете инсталацията отначало. След като приемете условията, ви се отваря прозорец в който трябва да изберете, дали да направите пълна или частична инсталация  на Windows-а. Лично аз препоръчвам да давате винаги на пълна (поле Custom) за да сте сигурни, че няма да е останало повреден файл от предишнатата операционна система. Следва появата на екран с различни дискови устройства, които са създадени. За момента то е само едно.След натискане на бутонът Drive options (advanced), можете да създадете нов дял, да форматирате или да изтриете вече съществуващ такъв. Аз ви препоръчвам да създадете нов (от new) и там да инсталирате Windows. Увеличаването му до нужните размери става с опцията extend. След разширяването му, не можете да върнете предишните му размери.

След като сме избрали предпочитаният дял за инсталацията на новият Windows, натискаме Next. След приключването на този етап и  автоматичното рестартиране на системата остава единствено на чакаме до завършването на инсталирането.

Защо при нас ?

  • Компютърните услуги, ремонт на компютри, лаптопи и монитори, възстановяване данни, възстановяване на информация, зареждане тонер, диагностиката, инсталациите, ремонтните дейности, поддръжка и настройки се извършват само лично от IT специалист, за разлика от други фирми и компании за компютърни услуги, които изпращат на място неподготвен и неопитен персонал, като рискуват при това загуба на ценна фирмена информация.
  • Поема се не по-малко от 3 месеца гаранция при инсталиране и преинсталиране на Windows, както и от 2 до 3 години гаранции върху части и материали. Заплащането не става по отделно за всяка извършена операция, а само за и след добре свършена работа и успешно тестване на системата.
  • В противоположност на конкурентни фирми тук заплащането става след цялостно отстраняване на проблема а не се плаща на всяка извършена процедура
  • поотделно, при което цената скача. Работи се бързо, надеждно и без излишно бавене.Компютърен сервиз

 

инсталиране Windows 8

инсталиране Windows 7

инсталиране Windows 8.1

инсталиране Windows 10 

Инсталиране microsoft-office

инсталиране антивирусна програма

инсталиране на драйвери

инсталиране windows xp

инсталиране skype

подръжка офис техника

почистване на вируси

възстановяване на информация

инсталиране програми

ремонт на адрес

ремонт на лаптопи

ремонт на компютри

ремонт на монитори

смяна на матрица

смяна на процесори

смяна на клавиатура

смяна на вентилатор

смяна на компонент

почистване на лаптопи

почистване на компютри

смяна на кондензатори